Retket ja nähtävyydet

Retket

 Seudulla on paljon nähtävää. Voit vierailla Huuhanrannalla (Saimaan pisimmällä ja kauneimmalla rannalla) tai kivimaalauksilla Kolmiköytisellä. 

Matkalla Mikkelin kaupunkiin löydät Kummakiven, suuren tasapainokiven. Voit myös tutustua 17 metriä korkeisiin Myllykosken vesiputouksiin tai kolmeen eri kanavaan. Lähiseudulla löytyy tämän lisäksi paljon muuta tutkittavaa. 

Nähtävyydet

 

Ruokolahdella pääset tutustumaan Suomen kulttuurihistoriaan. Kirkkomäellä on paljon nähtävää ja koettavaa: iso vihreä puukirkko, 1700-luvun kellotorni, Ruokolahti-talo perinteisine puurakenteineen, historiallinen hautausmaa ja kotiseutumuseo, jossa on mukava pieni kahvila (avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun). 

Vuoksen ja Imatrankosken vesiputouksen hallitsemaa Imatraa pidetään usein Suomen ensimmäisenä turistikaupunkina Venäjän keisarinna Katariina Suuren vierailun ansiosta vuonna 1772. Imatralla on lukuisia museoita, ja siellä on myös kaksi hyvin silmiinpistävää ja täysin erilaista arkkitehtonista helmeä - Alvar Aallon Kolmen Ristin kirkko ja Imatran Valtionhotelli, jugendtyylinen rakennus vuodelta 1903, joka muistuttaa keskiaikaista ritarilinnaa. Lappenranta on kulttuurihistoriallinen kaupunki, jossa on lukuisia museoita ja Suomen vanhin ortodoksinen kirkko Lappeenrannan linnakkeessa.

Vaellus-, pyörä- ja melontaretkiä

Ruokolahtea ympäröivä alue on kuuluisa pyöräilyreiteistään ja järvellä melomisesta sekä opastetuista melontaretkistä. Siellä on myös monia upeita vaellusreittejä, kuten Hukkavuori ja Haukkavuori josta on upeat näkymät.